Kobo Glo HD

Afbeelding van de Kobo Glo HD Kobo heeft een nieuwe 6 inch ereader op de markt gebracht. Deze nieuwe Kobo Glo HD moet de concurrentie aan kunnen gaan met de Kindle ereaders. Deze nieuwe Glo HD heeft een betere resolutie, kan langer doen met een batterijlading en heeft standaard een 2 keer zoveel  geheugen van 4GB.
Nadeel is wel dat het geheugen niet met een extra SD kaartje kan worden uitgebreid. Maar 4 GB is over het algemeen ruim voldoende.

De Kobo Glo HD heeft een zeer hoge resolutie van 1448 x 1072. Er wordt gebruik gemaakt van een 6″ Carta E Ink HD-touchscreen. Hierdoor zijn de letters zeer strak leesbaar en komt dit nog meer overeen met het lezen van papier.
De resolutie komt overeen met die van de Kobo Aura HD alleen heeft die een groter scherm van 6,8 inch. Het aantal pixels per cm is bij de Glo door het iets kleinere scherm zelfs groter.
De Kobo Glo HD is op dit moment ook in Nederland verkrijgbaar en kost rond de  € 130,=.

De verdere specificaties komen overeen met de andere Kobo ereaders.

Specificaties Kobo Glo HD

Schermgrootte: 6 inch
Scherm techniek: Carta E Ink HD-touchscreen met achtergrondverlichting
Resolutie: 1448 x 1072
Gewicht: 180 gram
Processor: 1 GHz
Geheugen: 4 GB
Connectiviteit: Wi-Fi 802.11 b/g/n en micro-USB
Accuduur: > 2 maanden (bij 30 min/dag zonder WiFi)
Lettertype: 11 met 24 verschillende grootten

Verder worden de meeste gangbare bestandsformaten ondersteund en is het mogelijk om notities te maken en woorden te markeren.  Ook beschikt deze ereader over een webbrowser.

Previous Post

Nieuwe Kindle Paperwhite

Next Post

Amazon ook in Nederland