Wat is een eReader?

Een eReader is eigenlijk een electronische variant van een boek.
In plaats van papier wordt de inhoud van een pagina weergegeven op een scherm. Door op een knop te drukken kan door het electronische boek worden gebladerd.

Afbeelding van een Sony eReader

Wat is het voordeel van een eReader?

Het voordeel van een eReader is dat er zeer veel boeken op kunnen worden opgeslagen. De eReader is zeer licht en kan op een acculading lang worden gebruikt. Een eReader is daardoor ideaal voor op reis, maar natuurlijk ook makkelijk om thuis op de bank of in bed te gebruiken. Met een ereader is het ook niet langer nodig om veel ruimte beschikbaar te hebben voor boeken.
De electronische boeken ook wel eBooks genoemd zijn heel eenvoudig via internet op de eReader te plaatsen. Er zijn veel websites die eBooks gratis of betaald aanbieden. Voor het verkrijgen van een nieuw boek hoeft u de deur niet meer uit. U kunt digitale boeken eenvoudig via het internet downloaden zie ook: gratis eBooks downloaden. Ook zijn er al een aantal bibliotheken waar u eBooks kunt lenen.
Naast digitale boeken kunt u ook tijdschriften en kranten lezen via de eReader.
Veel mensen denken dat de eReader ondergeschikt is aan de tablet computers zoals de Apple iPad. Niets is echter minder waar een goede eReader is superieur op het gebied van het lezen van boeken.

Previous Post

Wat is eInk?

Next Post

Verschillende soorten eReaders