Kobo Clara 2E

Kobo Clara 2EDe Kobo Clara 2E is een van de meest milieuvriendelijke e-readers op de markt. De gehele behuizing is gemaakt van 85% gerecycled plastic. Bovendien is hij waterdicht, dus u kunt hem gebruiken terwijl u aan het zwembad ligt of in bad leest.
Door het verzonken scherm en de rand van de e-reader ziet de tekst er bijzonder scherp uit. Dit komt omdat u direct van het e-papier leest, zonder tussenliggende glaslaag. Glas kan (zon) licht reflecteren wat het lezen in de zon lastig kan maken. Met de Clara 2E heeft u daar geen last van.

De Clara 2e heeft ook Bluetooth en waarmee u ook naar luisterboeken uit de Kobo Store kunt luisteren.
De Kobo Clara 2e heeft een zes-inch E INK Carta 1200 e-paper display. De E Ink Carta 1200 biedt een 20% snellere reactietijd dan de E Ink Carta 1000 en een verbetering van de contrastverhouding met 15%. De Clara heeft een resolutie van 1448×1072 en een pixeldichtheid van 300ppi. De behuizing is donkerblauw.
Kobo’s ComfortLight PRO systeem heeft een reeks witte en amberkleurige LED-lampjes langs de rand, die gelijkmatig verdeeld licht over het scherm projecteren zonder de ogen te vermoeien. Onder de motorkap drijft een 1 GHz dual-core processor het systeem aan. Er is 16 GB beschikbaar voor ebooks en luisterboeken.
De Clara HD beschikt over WiFi 802.11 ac/b/g/n en Bluetooth-connectiviteit voor het luisteren naar audioboeken uit de Kobo Bookstore (niet zelf erop te zetten).

Het belangrijkste verkoopargument van deze e-reader is het milieuvriendelijke ontwerp. De behuizing is gemaakt van 85% gerecycled plastic, waarvan 10% oceaangebonden plastic. De doos is gemaakt van gerecycled karton en opent als een boek. De meegeleverde papieren documentatie is ook milieuvriendelijk.

Een van de redenen waarom Kobo zo succesvol is, is omdat ze hun oudere modellen lang blijven ondersteunen. Telkens wanneer Kobo een update uitbrengt, is deze geoptimaliseerd voor de meeste e-reader die ze hebben gemaakt.
De Kobo ereaders ondersteunen de meest gebruikte bestanden PDF en EPUB, maar kan ook MOBI, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, TXT, HTML en RFT lezen.

Previous Post

Kobo Libra 2

Next Post

Kobo Clara HD