Kobo Clara HD

De Kobo Clara is een goede en betaalbare ereader van Rakuten Kobo.
Eigenlijk is het gewoon een hele goede ereader voor een betrekkelijk lage prijs. Het scherm is heel scherp en beschikt net als de grotere broers over ComfortLight Pro. Hierdoor is de verlichting goed over het scherm verdeeld en kun je bijvoorbeeld ’s avonds het blauwe licht verminderen zodat je rustiger in het donker kunt lezen. In tegenstelling tot de Aura one moet je dit wel met de hand instellen. De Clara beschikt namelijke niet over een lichtsensor.

Afbeelding van de Kobo Clara HD
Het scherm van de Clara is met 6 inch net zo groot als dat van de Kobo Aura Edition 2, maar het scherm van de Clara lijkt scherper.
Verder beschikt de Clara over een groot intern geheugen van 8 GB. Dit is twee maal zoveel als de Kobo Aura Edition 2 en gelijk aan de Kobo Aura H2O en de grote Kobo Forma.
Verder beschikt de Clara over dezelfde functionaliteit als zijn grotere broers en is de batterijduur goed.

Nadeel kan zijn dat het apparaat niet waterdicht is. En als je graag een iets groter scherm wilt, dan kun je nog even kijken naar de Aura H2O met een 6,8 inch scherm  en de Kobo Forma met een 8 inch scherm, maar dat zie je ook gelijk terug in de prijs.

Specificaties

Scherm: 6 inch Carta E-Ink touchscreen met 300 ppi
Gewicht: 166 gram
Afmetingen: 159,6 x 110 x 8,35 mm
Geheugen: 8 GB
Schermverlichting: ComfortLight PRO
File formaten: EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, TXT, HTML, RTF, CBZ, CBR
Netwerk: WiFi 802.11 b/g/n

Previous Post

Kobo Clara 2E

Next Post

Onbeperkt e-books lezen voor een tientje