Is een iPad niet beter dan een eReader?

Door veel mensen wordt een eReader gezien als een budget tablet PC zoals bijvoorbeeld de iPad van Apple.
Afbeelding van een Apple iPad

De eReader zou veel minder mogelijkheden hebben en te traag zijn om bijvoorbeeld spelletjes te spelen of video’s te kijken.
En ja, het klopt inderdaad dat een eReader met eINK scherm veel trager is en niet geschikt is om spelletjes op te spelen of film op te kijken, maar dat is ook niet het doel van de eReader.
De eReader is bedoeld voor het lezen van digitale boeken, tijdschriften en kranten en daar is de eReader beter voor te gebruiken dan een tablet computer zoals de Apple iPad.

De voordelen van een goede eReader t.o.v. een tablet computer zijn:

  • een eReader is lichter en daardoor makkelijker te hanteren en mee te nemen;
  • een goede eReader maakt gebruik van electronische inkt waardoor er geen achtergrond verlichting nodig is en lezen veel rustiger is voor de ogen;
  • een eReader kan langer gebruikt worden op een accu lading dan een tablet PC;
  • een eReader is goedkoper dan een goede tablet PC.
  • een eReader heeft minder last van schitteringen waardoor de eReader ook geschikt is om buiten in de zon te lezen. Met een tablet PC is dit bijna niet mogelijk.

Wanneer u echter maar weinig (digitale) boeken leest en op een tablet websites wilt bezoeken, films wilt bekijken, muziek wilt luisteren, spelletjes wilt spelen en of gebruik wilt maken van sociale media zoals facebook en twitter, dan is een eReader voor u niet de juiste keus en zou u moeten kijken naar een tablet computer.
Als u er wel over denkt om een eReader te kopen kijk dan op eReader kopen om een aantal tips te krijgen waar u op moet letten wanneer u een eReader wilt gaan aanschaffen.

Previous Post

Verschillende soorten eReaders